Cafe & Mötesplats

Café & Mötesplats

CAFÈ


Med mycket omtanke och stor entusiasm bakar vi småkakor, pajer och kakor med ekologiska och rättvisemärkta råvaror. Sortimentet är anpassat så att alla ska kunna hitta något som passar oavsett allergi eller matpreferens och vi har alltid flera glutenfria, veganska och laktos-fria alternativ. 


Vi serverar också smörgåsar bakade på vår egna surdeg som hållits levande sedan caféet startade i juli 2019. Påläggen söker vi i när-området och under sommaren odlar vi mycket av det gröna själva.

 

Caféet är en lugn plats omgiven av grönska och vi delar den gärna med fler. I över trettio år har byggnaden bjudit in allmänheten för ett besök i skogen och vi hoppas kunna förvalta den traditionen på ett sätt som tilltalar både lokalbefolkningen och besökare i området. För den som söker annorlunda presenter säljer vi egengjorda delikatesser, present-kort på honungsandelar och bi-produkter i trä, horn och tyg.


MÖTESPLATS


I vår gillestuga, rummet till vänster när ni kommer in, vill vi att det händer saker. Det är vardagsrummet som vi kan förvandla till föreläsningssal, kurslokal eller musikrummet för de intima spelningarna där musiker och publik kommer varandra nära. Hela cafét går att hyra för egna, privata arrangemang och vi kommer på sikt att fylla platsen med olika typer av event. 


Först ut under hösten 2019 är kurser i blandat hantverk där flera av ledarna är stamgäster och supportrar till bygden. Till våren 2020 planerar vi att återuppta musikverksamheten men också fortsätta med hantverket och skapa tillfällen där vi lär av varandra, där gammal och ny kunskap möts. 


Har du förslag, vill ställa ut eget hantverk eller kanske hålla i en kurs? Kontakta oss eller lämna en lapp i vår tipslåda i cafét så ska vi fundera på det!


STÄLLPLATS

Vi hoppas att ni ska trivas på platsen lika bra som vi gör. Vi har bott här sedan 2019 och i vår verksamhet vill vi möta människor som liksom vi trivs i naturen, tycker att det är viktigt med hållbarhet och är nyfikna på det småskaliga närmast husknuten. Då detta är vårt första år med ställplatser tar vi gärna emot feedback och idéer från våra gäster! 

Här nedan följer instruktioner för betalning och ordningsregler att ta hänsyn till. Om ni har frågor går det bra att mejla oss på info@bigardbirgitta.se eller ringa/skicka sms på 070-298 47 90 (går snabbast). 

Regler och ordning

  • Vi vill att ni backar in husbil/husvagn på ställplatserna och sätter vänster bakhjul/stödben mot eller på den vita stenen. Flytta inte stenarna. Detta eftersom vi har ett säkerhetsavstånd som måste hållas mellan platserna. 
  • Det kostar 180 kr per dygn att stå här. Betalningen sker via Swish till 123 292 0403 (I gott cellskap AB) med registreringsnummer som meddelande. Om ni inte har Swish, kontakta oss för kontant betalning eller kortbetalning. Vi skickar gärna digitala kvitton som sms eller mejl.
  • Incheckning kan ske från klockan 14 och utcheckning sker senast kl 12 avresedagen. Då hinner vi klippa gräset vid behov.
  • För allas trevnad håller vi låg ljudnivå efter kl 22 på kvällen och fram till klockan 8 på morgonen.
  • Det är fritt att utnyttja hela ställplatsen och känna er som hemma, fälla ut markis eller använda förtält. Parkeringen används av besökare till caféet på lördagar och söndagar kl 11-15 så under den tiden är det viktigt att era tillhörigheter håller sig till er ställplats - övrig tid är det inte så noga för oss.
  • Trädgården är privat och befolkas av bin, ankor och höns samt två katter. För både er och djurens säkerhet vill vi alltså inte att ni beträder den privata trädgården. Visste ni att bin kan flyga så snabbt som 40 km/timmen om de blir uppretade..?
  • Vi kan tyvärr inte erbjuda någon möjlighet till latrintömning/gråvattentömning. Latrintömning är förbjudet i våra toaletter.