Webbshop gammal

Webbshop

VÅRA PRODUKTER


Välkommen till vår webbshop! Här kan du beställa våra varor genom kontaktformuläret eller genom att skicka ett mejl till oss. Vi återkommer med slutsumma plus fraktkostnader samt betalningsinstruktioner innan vi packar din order.

För att hämta dina produkter i Växjö, Nybro eller Kalmar går det bra enligt överenskommelse.


andelar
Andelshonung
20190831_150827

Andelshonung - Begränsat antal

Under hösten kan vi erbjuda ett begränsat antal andelar för säsong 2021 som man kan teckna sig på. Efter nyår släpper vi resterande andelar för försäljning. 


Som andelsägare betalar du en fast summa per år för del av en kupas honungsproduktion. Under året kan du ta del av arbetet i bigården på plats genom att komma på öppet hus men löpande information skickas även ut via nyhetsbrev. Det går även bra att köpa en honungsandel som julklapp eller present, bara kontakta oss så skickar vi dig ett presentkort för egen utskrift.

Utlämning av honung sker i cafét men vi kan också skicka honung samt ta med då vi åker till Växjö eller Kalmar.


Stora andelen - 550 kr

10% av skörden i en bikupa för en säsong.


Lilla andelen - 300 kr

5% av skörden i en bikupa för en säsong.

Modellkupa


Äntligen är den klar!

Efter lite förbättringar kan vi nu erbjuda denna pedagogiska minikupan till försäljning.

Tillverkas i Växjö och består av: 10 ramar, botten, lock, pall och 4 lådor, 2 gröna och 2 gula. Detta för att enkelt kunna visa yngelrum och skattlådor samt utökning och vaxbyte. Varje del har små hål och pinnar som vi gör för hand för är den ska vara stabil.


350 kr+porto


Bisafari


I sommar så vill vi erbjuda våra gäster möjligheten att besöka vår bigård och guidas runt i den fantastiska superorganism som ett bisamhälle faktiskt är. Vi tillhandahåller skyddskläder och tar emot grupper om 2-7 personer som under ca en timma får följa med in i binas fantastiska värld!


200 kr/vuxen

100 kr för barn 6-15 år

(dock max 600 kr/familj)Ljunghonung(1)
heather-4739904_960_720
20190827_191844
20190827_212140

Ljunghonung


Ljunghonung är en unik honung som mestadels produceras i Skandinavien och Skottland där vi kan hitta stora fält av ljung som blommar i lila under augusti. Den har extra kraftfull smak och dessutom något mer antibakteriella egenskaper än annan honung, liknande den världskända manukahonungen från Nya Zeeland. Av honungsälskare är den hyllad, av många biodlare fruktad då den har en geléartad konsistens som gör den svårhanterad. Vår ljunghonung tar ungefär dubbelt så lång tid att slunga och den är omöjligt att få igenom vår finaste sil – den är alltså bara grovsilad. Detta innebär att det finns rester av propolis, vax och pollen i den och detta märks allra mest när den blandas i te. Det finns också luftbubblor i den på grund av detta, luften flyter inte upp till ytan på grund av motståndet i honungen! Denna delikatess finns bara tillgänglig vissa år så passa på när vi åter har den i lager.


Kakhonung


Kakhonung är relativt ovanligt i Sverige men i många länder anses det som det bästa sättet att äta honung - medan den fortfarande är kvar i vaxkakan! När vi tar fram denna honung låter vi bina bygga allt vax från grunden samma säsong som vi skördar och det ger ett helt rent och nybyggt vax som går bra att tugga i sig. För den som hellre spottar ut tipsar vi om att göra egna ljus eller bivaxsalva, bivax är en fantastisk produkt det med och honungen är alltså helt ohanterad av människor hela vägen till din tallrik. 


Rökt honung(silver)
Rökt honung (2)

Rökt Honung


Vi älskar honung på alla sätt och vis och en dag slog det oss att honung borde gå att röka! Efter många försökt fick vi äntligen fram en produkt som motsvarar alla våra förväntningar. Vår rökta honung är en sensommar- eller hösthonung som vi rökt varsamt upp till 55 grader. Smaken är unik och den passar bra till ostbrickan, vaniljglass, fruktsallad, i marinad till grönsaker, fågel eller fläskkött. Den görs i begränsad upplaga och är mycket populär som present eller julklapp.


bee-bloom-blossom-63641
t-shirt

Honungsdoppare


Att servera honung är inte alltid det enklaste och absolut inte kladdfritt även för den vana honungsälskaren. Då är honungsdoppare det bättre köksredskapet som ser till att honungsätandet blir spillfritt och låter dig ringla honungen över yogurt, smörgåsen eller i ditt te.


T-shirts! 


Vi har tryckt upp tröjor med vår underbara logotyp och vi har dem tillgängliga i färgerna svart och solgul, med eller utan knut, i olika storlekar! 


Tjärstickor(1)
Tjärstickor

Tändved/töre/tjärstickor


Detta är en fantastiskt produkt, lokalproducerad och ekologisk braständare! Våra törestickor kommer från skogen i Fliseryd där vissa träd blir skadade av insekter, fåglar eller maskiner och därför producerar stora mängder Den höga halten kåda gör virket naturligt impregnerat och traditionellt har man använt det kring fönster och till finsnickerier som under lång tid ska tåla väder och vind. Kådan fungerar också som tändvätska så stickorna tar lätt fyr och brinner intensivt.

Använd stickorna så här:

1. Bygg som vanligt upp din brasa med torr ved.

2. Stanna upp och njut av den härliga doften från tjärstickorna.

3. Tänd ett par, tre stickor och för in i den nedre delen av brasan för att få igång elden. Tjärstickorna avger hög värme och det behövs för att tända resten av brasan.

 

De fungerar utmärkt när man ska tända grillen, lägerelden, kaminen, kakelugnen och pannan. Jättebra att ha med på utflykt, eftersom de tål att få lite vatten på sig och ändå går att tända med. Våra knippen väger ca 250 gram och halten kåda varierar mellan stickorna naturligt. Vi tar ner träden, sågar stockarna, klyver och till sist späntar dessa stickor inom familjen. Småländsk skogsmagi direkt till din kamin eller brasa, men det går också att köpa som lokalt hantverk för gå-bort-presenten. 

Beställningsformulär

 
 
 
Hemleverans (med PostNord)
Upphämtning (på Bigård Birgittas Skogscafé i Ällebäck)
 
 
 
 
unsplash